TEMA buizenwarmtewisselaar

TEMA staat voor Tubular Exchanger Manufactures Association. TEMA is een reeks normen, die is ontwikkeld door toonaangevende fabrikanten van warmtewisselaars. Deze fabrikanten hebben de warmtewisselaarstijl en de machinale bewerkings- en montagetoleranties gedefinieerd, die moeten worden gebruikt bij de fabricage van een bepaalde wisselaar.

Een voordeel van TEMA-standaarden is dat eindklanten de uiteengezette  industrie standaarden erkennen, en dat die rechtstreeks verband houden met erkende normen voor fabricage. Leveranciers die volgens TEMA-normen bouwen, kunnen concurrerend worden vergeleken omdat toleranties en constructiemethoden voor een bepaald ontwerp sterk op elkaar moeten lijken.

Belangrijkste TEMA klassen

De drie belangrijkste TEMA-klassen zijn:

  • TEMA C – Algemene industrie
  • TEMA B – Chemie
  • TEMA R – Raffinaderijen

Tema R is de meest beperkende en TEMA C is de minst stringente. TEMA B en TEMA R lijken sterk op elkaar. TEMA R omvat de eis voor opgesloten pakkingverbindingen, waar uitsparingen moeten worden gemaakt in de flenzen en buisplaten. Spiraalgewonden pakkingen met ringconstructie voldoen ook aan deze TEMA R-eis. TEMA R vereist ook een grotere minimumdikte voor sommige componenten.

Dit gedeelte heeft als doel de belangrijkste TEMA-constructies te definiëren en de voordelen, beperkingen en toepassingen te identificeren die geschikt zijn voor elk type. TEMA-aanduidingen verwijzen naar het ontwerp van de “header”, het ontwerp van de mantel en het ontwerp van de achterste “header”. Een TEMA type BEM heeft bijvoorbeeld een type B-header, een type E-mantel en een type M-achter header.

Er zijn speciale omstandigheden zoals bij hoge dampstromen, hoge druk en temperatuurkruising waarbij een combinatie van speciale TEMA-eigenschappen voordelig is. Mantels van het K-type zorgen bijvoorbeeld voor een goede ontkoppeling van de vloeistof voor reboilers en mantels van het type J en H zijn geschikt voor een hoge dampstroom. Voor informatie omtrent de verschillende typen en hun layout, bekijkt u dan de pdf.

Neem contact op

Voor meer informatie over de TEMA buizenwarmtewisselaar

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

  • Uw bedrijfsnaam en adres
  • Uw ordernummer
  • Het product (en productienummer)
  • Contactpersoon
  • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op