Type GLX

Van uitzonderlijk hoge temperaturen tot media met extreem asymmetrische stroomsnelheden. De gas-naar-vloeistof-modellen van Alfa Laval zijn gebouwd met een revolutionair asymmetrisch “dimple”-plaatontwerp en bieden een efficiënte warmteterugwinning en een zeer lage drukval in gastoepassingen; allemaal binnen een aanzienlijk kleinere voetafdruk dan buiswarmtewisselaars.

Doe meer met gesoldeerde gas-vloeistof-technologie

  • De lichtgewicht gesoldeerde constructie biedt een veel grotere thermische efficiëntie en is doorgaans 75% kleiner dan vergelijkbare shell & tube modellen.
  • Ondersteunt gastemperaturen tot 750 °C zonder risico op thermische vermoeidheid. Voor sommige toepassingen zijn temperaturen boven 1400 ° C mogelijk.
  • Zeer lage drukval bij asymmetrische toepassingen dankzij gepatenteerd “dimple” plaatontwerp.
  • Dwarsstroomopstelling met open in- / uitlaten aan de lagedrukzijde zorgt voor een zo laag mogelijk drukverlies bij het werken met gasmedia.


Het unieke ontwerp van de gas-vloeistof platenwarmtewisselaars stelt ze in staat om met veel grotere stroomvolumes aan één kant van de plaat te werken. Ze kunnen daarom ingewikkelde gastoepassingen aan die onmogelijk zijn voor andere platenwarmtewisselaars, met een zeer lage drukval en het vermogen om thermische vermoeidheid te weerstaan. Dit biedt mogelijkheden voor warmteterugwinning in een breed scala van industrieën, met snellere terugverdientijden en belangrijke milieuvoordelen. Deze voordelen maken de gas-vloeistof warmtewisselaars geschikt voor een aantal uitdagende toepassingen, zoals luchtcompressie, biogas en warmtekrachtkoppeling.


Moduleontwerp maakt flexibele stroomconfiguraties in grotere systemen mogelijk

Drukval is een constante uitdaging met gasmedia, en met dit gegeven in gedachte is de GLX-assortiment van gas-vloeistof warmtewisselaars ontwikkeld. De serie is voorzien van een dwarsstroomopstelling die hoge stroomsnelheden aan de gaszijde mogelijk maakt, welke ontworpen is met volledig open in- en uitlaten. Dit verlaagt niet alleen de drukval, maar maakt tevens eenvoudig schoonmaken mogelijk, zodat u onderhoud gerelateerde stilstand tot een minimum beperkt. De GLX-serie is ook uitermate geschikt voor condensatietoepassingen.

Neem contact op

Voor meer informatie over het type GLX

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

  • Uw bedrijfsnaam en adres
  • Uw ordernummer
  • Het product (en productienummer)
  • Contactpersoon
  • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op