Type AlfaNova

De gepatenteerde AlfaFusion-bindingstechnologie creëert zeer efficiënte, compacte warmtewisselaars die volledig van roestvrij staal zijn. Ze zijn de ideale oplossing voor uitdagende toepassingen, omdat ze vrijwel onderhoudsvrij zijn en bestand zijn tegen extreem hoge drukken en temperaturen. Deze roestvast stalen warmtewisselaars worden vaak toegepast in toepassingen met agressieve media, zoals ammoniak, of waar koper of nikkel besmettingsrisico’s opleveren.

Duurzame warmteoverdracht

 • 100% roestvrijstalen constructie betekent 100% recycleerbaarheid.
 • Bestand tegen corrosie door agressieve media en procesvloeistoffen.
 • Voorkomt vervuiling door nikkel of koper bij het werken met drinkwater of een andere hygiënische vloeistof.
 • AlfaFusion-technologie maakt een hogere temperatuurbestendigheid mogelijk dan traditionele hard-gesoldeerde warmtewisselaars met dezelfde hogedrukcapaciteiten.
 • Geoptimaliseerd plaatontwerp met asymmetrische kanaalconfiguratie biedt maximale efficiëntie bij veeleisende verwarmings- en koeltoepassingen.
 • AlfaFusion is een baanbrekende fabricagetechniek die verbeterde hygiëne en corrosiebestendigheid combineert met de hoge efficiëntie en compacte footprint van een gesoldeerde platenwarmtewisselaar. Door de volledig roestvrijstalen constructie, kunnen de fusion-bonded AlfaNova-warmtewisselaars van Alfa Laval worden gebruikt in installaties die normaal gesproken ingenomen worden door conventionele semi-gelaste en gelaste warmtewisselaar. Ze zijn ook een zeer goede keuze, wanneer de focus op reinigbaarheid ligt, zoals in schoonwaterkoeling en tapwaterverwarmingssystemen.

 

Meer met AlfaNova

 • Een optimale oplossing voor hygiënische toepassingen zoals met kraanwater.
 • Het kopervrije ontwerp is geschikt voor gebruik met ammoniak-koelmiddel en voor toepassingen met schoonwater.
 • De lastverdeling over veel contactpunten zorgt voor een uitstekende weerstand tegen drukvermoeidheid.
 • AHRI-gecertificeerd voor betrouwbare thermische prestaties in een HVAC-toepassingen.
 • Verkrijgbaar met maritieme classificatie voor gebruik in een reeks LPG / LNG-toepassingen, dankzij het brede temperatuurbereik en de kopervrije constructie.


Het unieke fusion-bonded fabricageproces zorgt voor een grotere versterking van het platenpakket, wat op zijn beurt zorgt voor een hogere mate van drukbestendigheid dan die van vergelijkbare technologieën. Bovendien maakt de constructie van 100% roestvrij staal het mogelijk om temperaturen tot 550 °C te weerstaan. Daardoor is de AlfaNova zeer betrouwbaar in toepassingen met extreme druk- en / of temperatuureisen. Het gebruik van hetzelfde materiaal voor alle hoofdcomponenten zorgt ook voor een hoog thermisch rendement, naast dat de unit een hoge mechanische sterkte heeft, die gelijk is aan die van een volledig gelaste unit.

Neem contact op

Voor meer informatie over het type AlfaNova

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

 • Uw bedrijfsnaam en adres
 • Uw ordernummer
 • Het product (en productienummer)
 • Contactpersoon
 • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op