Systeem D

Het systeem-D is een sanitair warmwatersysteem voor collectieve toepassingen zoals bijvoorbeeld, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, gevangenissen, scholen en universiteiten, hotels, sportcomplexen, etc.

Het systeem-D kan worden gekozen met:

 • een koper gesoldeerde warmtewisselaar, al of niet dubbelwandig;
 • een demonteerbare platenwarmtewisselaar met dichtingen, al of niet dubbelwandig;
 • of met een 100% roestvrijstalen gesoldeerde warmtewisselaar.


Toepassing

Het Systeem-D is een compact systeem, wat zelf aangesloten kan worden of als voor-gemonteerd systeem geleverd kan worden. Het is ontworpen voor de levering van sanitair warm water voor toepassingen waarvoor de behoefte niet constant is, zoals appartementenblokken, hotels, ziekenhuizen, scholen, sporthallen, enz. Het Systeem-D optimaliseert het benodigde vermogen en het warm water opslagvolume zonder de sanitaire warm watercapaciteit te verminderen. Het Systeem-D biedt daardoor de best mogelijke algehele energiezuinigheid door de installatie- en gebruikskosten te minimaliseren.


Werkingsprincipe

Systeem-D combineert de hoge efficiëntie van een warmtewisselaar met de opslagcapaciteit van een tank. De laadpomp en het oplaadcircuit zijn continu in bedrijf en het systeem wordt daardoor voortdurend voorbereid om te voldoen aan hoge niveaus van sanitaire warm waterbehoeften.

Het warme water dat wordt geproduceerd in de warmtewisselaar wordt naar de bovenkant van de opslagtank geleid van waaruit het warme water wordt onttrokken. Als de behoefte aan warm water lager is dan de energievoorziening, dan wordt de extra hoeveelheid water die wordt geproduceerd door de warmtewisselaar, opgeslagen in de opslagtank. Wanneer de behoefte aan warm water overeenkomt met de energievoorziening, dan compenseert de warmtewisselaar zonder de hoeveelheid opgeslagen warm water aan te tasten. Het opgeslagen warme water wordt alleen gebruikt als de behoefte aan warm water hoger is dan de capaciteit van de warmtewisselaar.

De opslagtank van het systeem fungeert als een buffer voor middelmatige of grote behoeften aan sanitair warm water. Systeem-D zal altijd warm water leveren op een snelheid die overeenkomt met de energietoevoer, zelfs als het warme water in de opslagtank volledig is geleegd. Een compensatieklep wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat het oplaadcircuit functioneert tijdens de gevraagde waterbehoefte.

Systeem-D kan worden aangesloten op een stadsverwarmingsnet of een centrale verwarming. De unit bestaat uit:

 • Een oplaadkit met of zonder 2-wegs- of 3-wegsregelklep;
 • Een voorgeïsoleerde opslagtank, gemaakt van roestvrij staal of geëmailleerd, volumes variërend van 300 tot 1500 liter;
 • Een warmtewisselaar: plaat en frame met pakkingen, koper gesoldeerd of 100% roestvrij staal gesoldeerd;
 • Optioneel: elektronische of zelf-aangedreven besturing.

Neem contact op

Voor meer informatie over het systeem D

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

 • Uw bedrijfsnaam en adres
 • Uw ordernummer
 • Het product (en productienummer)
 • Contactpersoon
 • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op