Stoomvormer

LStoom wordt vaak gevormd in een drukvat, waar een spiraal in zit. In de spiraal stroomt dan het medium dat het water tot stoom opwarmt (thermische olie vaak). Stoom kan ook gevormd worden in boilers, waar een brander het water opwarmt tot stoom.

Indien u schone stoom wilt produceren, ook wel “Clean Steam” genoemd, kan dit tot problemen leiden in de kwaliteit van deze stoom. De Clean Steam wordt namelijk toegepast in de

farmaceutische industrie, de apparatenbouw, de voedingsmiddelen industrie en in ziekenhuizen (voor sterilisatie). In geen van de gevallen wil men vervuilde stoom hebben.


Spiralex heeft daar de oplossing voor. We hebben een zeer efficiënte stoomgenerator (reboiler-type) ontwikkeld met een snelle reactietijd en een lage drukval. Vloeistof in de mantel vanaf de onderzijde toegevoerd en stoom wordt gegenereerd door het platenpakket. Alleen de droge stoom (gasdamp) kan via de bovenaansluiting van de mantel van de warmtewisselaar verlaten, omdat een demister bovenop de mantel ervoor zorgt dat druppels niet uit de unit kunnen ontsnappen. Wanneer droog gas niet nodig is, kan de stoomgenerator zonder de demister worden gebruikt. Heet water, “vuile” processtoom of thermische olie kunnen in de plaatzijde condenseren, afhankelijk van de proceseisen.

De stoomvormer van Spiralex is gebaseerd op de Plate & Shell warmtewisselaar (kortweg PSHE), welke een gelaste warmtewisselaar is. Deze kan uitstekend tegen hoge drukken en temperaturen. Dit systeem is ontwikkeld om aan een variabele of continue vraag van Clean Steam te voldoen. De unit is voorzien van een stoomregeling, waarbij nauwkeurig aan de stoomvraag wordt voldaan.

 

Toepassing

 • Stoomgeneratoren in vele industrieën (bijv. Voedingsindustrie, chemie, etc.)
 • Stoom-stoom generatoren
 • Clean Steam generator
 • Re-boilers: zowel “verzopen” als geforceerde pompcirculatie

 

Voordelen

 • Snelle reactietijd
 • Lage drukval
 • Kleine temperatuurverschillen
 • Compact, kleine voetafdruk
 • Kettle-type ook mogelijk
 • Flexibel ontwerp
 • Verkrijgbaar in roestvrij staal

Neem contact op

Voor meer informatie over de stoomvormer

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

 • Uw bedrijfsnaam en adres
 • Uw ordernummer
 • Het product (en productienummer)
 • Contactpersoon
 • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op