SpiralPro

De SpiralPro spiraalwarmtewisselaar is ontworpen voor vloeistof-vloeistof toepassingen, met spiraalvormige kanalen voor een optimale warmteoverdracht en stromingsomstandigheden voor een breed scala aan vloeistoffen. Dit assortiment spiraalwarmtewisselaars biedt een breed spectrum van standaardmodellen met een grote verscheidenheid aan diameters en warmteoverdrachtsoppervlakken en kunnen worden gebruikt om vervuilende vloeistoffen het hoofd te bieden.

Toepassingen

De SpiralPro-serie is geschikt voor verwarming, koeling en warmteterugwinning in toepassingen met een hoog risico op vervuiling en waar minimale operationele stilstand voor reinigen cruciaal is. Hun hoge warmteoverdrachtsefficiëntie maakt ze vaak geschikt voor het vervangen van shell & tubes of andere soorten warmtewisselaars, waar het risico op vervuiling of stilstand belangrijk is.

 

Voordelen

 • Drastisch verminderde vervuiling dankzij het enkele kanaal-ontwerp met zijn zelfreinigende werking
 • Eenvoudige inspectie en mechanische reiniging (hoge drukspuit) van het warmteoverdrachtoppervlak
 • Minimale operationele stilstand dankzij de langere intervallen tussen het reinigen en het gemak van in gebruik name na het reinigen
  • Zeer efficiënte warmteterugwinning dankzij echte tegenstroomprincipe
  • Compact en flexibel ontwerp dat horizontaal of verticaal geïnstalleerd kan worden

 

Werkprincipe Spiraalwisselaar

De Spiraalwarmtewisselaar is gemaakt van twee concentrische spiralen, welke kanalen vormen waarin de media in volledige tegenstroom stromen. Het hete medium komt doorgaans in het midden van de unit binnen en stroomt van binnen naar buiten om de “periferie” weer te verlaten. De koude vloeistof stroomt normaal aan de zijkant binnen (in de buitenste spiraal) en stroomt naar het midden, waardoor tegenstroom wordt bereikt. Tegenstroom gecombineerd met optimale stroomomstandigheden in beide kanalen, veroorzaakt hoge warmteoverdrachtscoëfficiënten.

In de spiraalwarmtewisselaars kunnen kleine LMTD-waarden en temperatuurkruisingen gemakkelijk worden bereikt. Het ontwerp, met één kanaal voor een stroom, vermindert drastisch de vervuiling en elimineert de bypass (SelfClean ontwerp). In tegenstelling tot andere soorten warmtewisselaars, waar verstopping optreed en de totale stroom door de resterende kanalen/buizen stroomt, neemt de snelheid in het “enkele kanaal ontwerp” toe, zodat vervuiling wordt weggespoeld.

Het gehele warmteoverdrachtsoppervlak is toegankelijk voor inspectie, spoelen met water (hoge druk) of mechanisch reinigen door middel van het verwijderen van de “covers”.  Chemisch reinigen is ook erg efficiënt en een optie om de unit te reinigen.

Neem contact op

Voor meer informatie over de SpiralPro

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

 • Uw bedrijfsnaam en adres
 • Uw ordernummer
 • Het product (en productienummer)
 • Contactpersoon
 • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op