SpiralCond

De SpiralCond is speciaal ontworpen voor 2-fase toepassingen. De SpiralCond is een robuuste en krachtige warmtewisselaar. Deze spiraalvormige warmtewisselaar biedt een breed spectrum aan standaardmodellen, met een grote verscheidenheid aan diameters en warmteoverdrachtsoppervlakte. Het kan worden gebruikt om zeer grote dampstromen en/of zeer lage drukvallen te verwerken.

 

Toepassingen

De SpiralCond-spiraalwarmtewisselaar is ontworpen voor condensatie, refluxcondensatie, reboiling, gas koelen en verwarmen, zelfs in aanwezigheid van zeer grote damp of gasstromen en/of zeer lage drukval. Hun hoge overdrachtsefficiëntie en veelzijdigheid maken ze geschikt voor het vervangen van shell & tubes of andere soorten warmtewisselaars, voor elke vorm van condensatie of reboiling.

 

Voordelen

  • Zeer lage drukval en grote stroomvolumes mogelijk aan de dampzijde.
  • Drastisch verminderde van de vervuiling, dankzij het enkele kanaal ontwerp op het koelcircuit.
  • Volledige drainage aan proceszijde (damp).
  • Grote veelzijdigheid.
  • Minimale benodigde ruimte door zeer compact ontwerp.

 

Werkprincipe SpiralCond

De SpiralCond spiraalwarmtewisselaar heeft één medium in spiraalvormige stroming, terwijl de andere in kruisstroom is, parallel aan de as van het spiraalvormige element. Het kanaal met het medium (in het algemeen het koelmedium) in spiraalvormige stroming wordt aan beide zijden dichtgelast, terwijl het medium in kruisstroom (meestal dampen) in het open spiraalelement passeert.

Dit ontwerp combineert een hoge vloeistofsnelheid in het gesloten spiraalvormige kanaal met grote stroomvolumes en lage drukval aan de kruisstroomzijde. De enkel-kanaalconstructie elimineert bypass en vermindert vervuilingen (selfClean ontwerp). De turbulentie van de vloeistof in het kanaal spoelt kalkaanslag of afzettingen weg zodra zij zich trachten te hechten aan de wand van de warmtewisselaar. Als er vervuiling optreedt, waardoor de doorsnede kleiner wordt van het kanaal, neemt de snelheid toe en schrobt de afzettingen weg in de “getroffen” zone.