SpiralCond

De SpiralCond is speciaal ontworpen voor 2-fase toepassingen. De SpiralCond is een robuuste en krachtige warmtewisselaar. Deze spiraalvormige warmtewisselaar biedt een breed spectrum aan standaardmodellen, met een grote verscheidenheid aan diameters en warmteoverdrachtsoppervlakte. Het kan worden gebruikt om zeer grote dampstromen en/of zeer lage drukvallen te verwerken.

 

Toepassingen

De SpiralCond-spiraalwarmtewisselaar is ontworpen voor condensatie, refluxcondensatie, reboiling, gas koelen en verwarmen, zelfs in aanwezigheid van zeer grote damp of gasstromen en/of zeer lage drukval. Hun hoge overdrachtsefficiëntie en veelzijdigheid maken ze geschikt voor het vervangen van shell & tubes of andere soorten warmtewisselaars, voor elke vorm van condensatie of reboiling.

Voordelen

  • Zeer lage drukval en grote stroomvolumes mogelijk aan de dampzijde.
  • Drastisch verminderde van de vervuiling, dankzij het enkele kanaal ontwerp op het koelcircuit.
  • Volledige drainage aan proceszijde (damp).
  • Grote veelzijdigheid.
  • Minimale benodigde ruimte door zeer compact ontwerp.

Werkprincipe SpiralCond

De SpiralCond spiraalwarmtewisselaar heeft één medium in spiraalvormige stroming, terwijl de andere in kruisstroom is, parallel aan de as van het spiraalvormige element. Het kanaal met het medium (in het algemeen het koelmedium) in spiraalvormige stroming wordt aan beide zijden dichtgelast, terwijl het medium in kruisstroom (meestal dampen) in het open spiraalelement passeert.

Dit ontwerp combineert een hoge vloeistofsnelheid in het gesloten spiraalvormige kanaal met grote stroomvolumes en lage drukval aan de kruisstroomzijde. De enkel-kanaalconstructie elimineert bypass en vermindert vervuilingen (selfClean ontwerp). De turbulentie van de vloeistof in het kanaal spoelt kalkaanslag of afzettingen weg zodra zij zich trachten te hechten aan de wand van de warmtewisselaar. Als er vervuiling optreedt, waardoor de doorsnede kleiner wordt van het kanaal, neemt de snelheid toe en schrobt de afzettingen weg in de “getroffen” zone.

Neem contact op

Voor meer informatie over de SpiralCond

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

  • Uw bedrijfsnaam en adres
  • Uw ordernummer
  • Het product (en productienummer)
  • Contactpersoon
  • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op