Slib-slib warmte terugwinning

Slib wordt geproduceerd uit de behandeling van afvalwater ter plaatse (bijv. septische tank) en off-site (bijvoorbeeld geactiveerde slib) systemen. Slib is viskeus, bevat kleine deeltjes en is vaak wisselend van samenstelling.


Energie kan worden teruggewonnen uit slib door middel van methaangasproductie tijdens de anaërobe vertering of door verbranding van gedroogd slib, maar energieopbrengst is vaak onvoldoende om het gehalte aan slibwater te verdampen, of aan krachtblowers, pompen of centrifuges die nodig zijn voor ontwatering.
Toch dient men het slib te behandelen. Met name het indikken of het terugwinnen van energie uit het slib is populair, mede door de milieu eisen . Dit is niet gemakkelijk, daar het slib veel kleine deeltjes bevat welke gemakkelijk neerslaan. Een ander “probleem” voor energieterugwinning van slib is de kleine temperatuurverschillen waarmee gewerkt wordt. Een extra loop, als bescherming van de apparatuur tegen vervuiling, is dan ook niet gewenst.

 

 

Wij beschrijven in de bijlage onze oplossing met de Spiralex® buizenwarmtewisselaar. Wij gebruiken deze dan als regenerator, of te wel een slib-slib warmtewisselaar (zowel in de buis als in de mantel stroomt slib). Door de corrugatie van de buizen wordt het slib in beweging gehouden en kan niet neerslaan in de warmtewisselaar, wat de looptijd verlengt en vervuiling tegen gaat.

 

Neem contact op

Voor meer informatie over slib-slib warmte terugwinning

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

  • Uw bedrijfsnaam en adres
  • Uw ordernummer
  • Het product (en productienummer)
  • Contactpersoon
  • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op