Papier industrie

Het maken van papier door middel van pulp, vervaardigd uit hennep- en linnenvezels uit gehavende kleding, visnetjes en stofzakken, werd in de 13e eeuw verspreid naar Europa. Er werd steeds meer gebruik gemaakt van lompen, die centraal staan bij de fabricage en betaalbaarheid van lappapier, een factor in de ontwikkeling van het drukken.

 

Pulp is een ligno-cellulose, vezelachtig materiaal bereid door chemische of mechanische scheiding van cellulosevezels uit hout, vezelgewassen, afvalpapier of trappen. Veel soorten papier zijn gemaakt van hout, met niets anders gemengd. Dit omvat kranten, tijdschriften en zelfs toiletpapier. Pulp is een van de meest voorkomende grondstoffen wereldwijd.

 

Het pulp-proces
Er zijn een aantal verschillende processen die kunnen worden gebruikt om de houtvezel te scheiden (het pulp-proces of “pulpen”):

 • Mechanische pulp
 • Chemisch thermo-mechanische pulp
 • Thermo-mechanische pulp
 • Chemische pulp
 • Gerecycleerde pulp
 • Organosolv pulping
 • Alternatieve pulpmethoden

 

 

Thermo-mechanische pulp
Thermo-mechanische pulp is pulp vervaardigd door houtschaafjes te verwerken met behulp van warmte (dus “thermo-“) en een mechanische raffinagebeweging (dus “mechanisch”). Het is een tweetraps proces waarbij de stammen eerst van hun schors worden verwijderd en omgezet worden in kleine chips. Deze chips hebben een vochtgehalte van ongeveer 25-30 procent en een mechanische kracht wordt toegepast op de houtschijfjes in een crushing of slijpwerking, die warmte- en waterdamp genereert. Het lignine verzacht, waardoor de afzonderlijke vezels worden gescheiden. De pulp wordt dan gescreend en gereinigd, en eventuele vezelklompen worden her-verwerkt. Dit proces geeft een hoge opbrengst vezel uit het hout (ongeveer 95 procent) en aangezien het lignine niet is verwijderd, zijn de vezels hard en stijf.

 

Project
In het project, wat in de bijlage beschreven staat, hebben we verschillende Spiralex® warmtewisselaar geleverd om de pulp te wassen en te koelen. De reductie van kosten voor dit proces was een belangrijk item, waar we ruimschoots aan tegemoet zijn gekomen.

 

Neem contact op

Voor meer informatie over de papier industrie

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

 • Uw bedrijfsnaam en adres
 • Uw ordernummer
 • Het product (en productienummer)
 • Contactpersoon
 • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op