Lamellen warmtewisselaar

Ontwerp

In wezen zijn de door Spiralex geproduceerde water-lucht-warmtewisselaars radiatoren met verbeterde thermische uitwisselingseigenschappen. Afgezien van de temperaturen en stroomsnelheden van de lucht- en watermedia en de grootte van de water-lucht-warmtewisselaar, zijn de twee belangrijkste factoren die de warmte-uitwisseling bepalen, aluminium lamellen en de koperen buisspiralen.

Het materiaaltype, het ontwerp en de dikte van de plaatvinnen hebben een directe invloed op de luchtstroompatronen en de drukvalkenmerken ervan, evenals de snelheid van warmteoverdracht. Spiralex gebruikt vaak aluminium voor vinmateriaal, dat duurder is dan staal (gebruikt door veel fabrikanten), maar een veel hogere warmtegeleiding heeft. Spiralex verzekert dat de plaatvinnen de juiste dikte hebben, op een juiste afstand zijn geplaatst en zodanig gegolfd zijn dat een optimale warmte-uitwisseling tussen water / vloeistof en lucht kan plaatsvinden.

Het ontwerp van koperen buisspoelen die het water / de vloeistof door de water-lucht-warmtewisselaar voeren, heeft een directe invloed op de vloeistofstroomkenmerken en de integriteit van de unit gedurende zijn hele levensduur.

Een belangrijke factor die het warmteoverdrachtrendement bepaalt, zijn niet alleen de buisspiralen zelf, maar ook de manier waarop ze heen en weer door de warmtewisselaar worden geleid. Onjuiste plaatsing van buizen kan leiden tot een ongelijkmatige warmteverdeling en dientengevolge tot verminderde warmteoverdrachtseigenschappen.

In de laatste fase van het fabricageproces ondergaan alle lucht-water-warmtewisselaars een strikte kwaliteitscontrole en een lektest onder hoge druk om kwaliteit en langdurige prestaties te garanderen.

Materialen

We hebben verschillende materiaalopties:

  • Buizen in koper, staal of RVS
  • Lamellen van aluminium, koper, staal of roestvrij staal
  • Frames in verzinkt staal, RVS, aluzink of koper
  • Verbindingen in messing, staal of roestvrij staal
  • We leveren ook verschillende coatings ter bescherming tegen corrosieve omgevingen

 

Neem contact op

Voor meer informatie over de lamellen warmtewisselaar

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

  • Uw bedrijfsnaam en adres
  • Uw ordernummer
  • Het product (en productienummer)
  • Contactpersoon
  • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op