HyTherm, warmtebehandelingsmodule voor voedingsmiddelenproductie

HyTherm, is een procesoplossing voor niet-aseptische thermische behandeling van voedingsproducten in verschillende stadia van het productieproces. De unit is gemaakt voor verschillende toepassingen. Afhankelijk van het behandelde product kan de HyTherm worden opgebouwd op basis van een platenwarmtewisselaar of op een buizenwarmtewisselaar.

Toepassing

De HyTherm is een hygiënische procesmodule ontworpen voor de thermische behandeling van verschillende voedingsmiddelen, bier en koolzuurhoudende dranken. Het system elimineert microbiologische bederf van de genoemde producten.

Deze methode is op maat gemaakt om een optimale, efficiënte thermische behandeling te bieden aan de producten, dat na de behandeling naar de vulsystemen wordt gestuurd.


Voordelen

 • De HyTherm kan uitgevoerd worden met hygiënische platenwarmtewisselaar of een hygiënische buizenwarmtewisselaar, afhankelijk van het product (viscositeit, vezels, vervuiling, etc.).
 • Betrouwbaar thermisch systeem voor een stabiele product behandeling.
 • Minimaal onderhoud- en installatiewerkzaamheden op locatie, aangezien de module geheel automatisch geregeld is en als “plug & play” module geleverd wordt.
 • Ontworpen voor CIP, de sanitaire en compacte module vereist weinig onderhoud, waardoor de omschakel- en onderhoudstijd tot een minimum wordt beperkt.
 • Effectieve energieterugwinning tot 95% (met een platenwarmtewisselaar).
 • Groene modus – adaptief druk instelpunt. Bespaart energie.

 

Ontwerp

De HyTherm is een op zichzelf staande procesmodule, voorgemonteerd en in de fabriek getest voor levering. Het is ontworpen voor CIP en in overeenstemming met de voorschriften van de voedingsindustrie, zijn alle componenten die in contact komen met de procesvloeistoffen gemaakt van roestvrij staal met hittebestendige afdichtingen. Het systeemontwerp biedt voldoende drukniveaus om te allen tijde gasuitbraak tijdens het proces te voorkomen.

 

Werkingsprincipes

De HyTherm-Module is gebaseerd op een hygiënische platenwarmtewisselaar (PHE) of op een hygiënische buizenwarmtewisselaar (THE), dat wordt gebruikt voor het elimineren of verminderen van het aantal levende micro-organismen in het product met als doel de microbiologische stabiliteit te verbeteren en de houdbaarheid van het product te verlengen.

Neem contact op

Voor meer informatie over HyTerm

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

 • Uw bedrijfsnaam en adres
 • Uw ordernummer
 • Het product (en productienummer)
 • Contactpersoon
 • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op