Corrugeerde Buizenwarmtewisselaars

De gecorrugeerde buizenwarmtewisselaars, kortweg CTHE,  zijn geheel vervaardigd uit roestvrij staal en bestaat uit een bundel van gegolfde buizen gemonteerd in een gegolfde of gladde buitenste buis (mantel). Door de gegolfde binnenbuizen (“corrugatie”) zal de turbulentie van de vloeistof toenemen.

 

Werking van de gecorrugeerde buizenwarmtewisselaar

De manier waarop een vloeistof door een buis stroomt hangt af van verschillende parameters, zoals snelheid, de diameter van de buis, dichtheid en viscositeit van het product. De combinatie hiervan wordt gedefinieerd als het Reynold’s getal. Een laminaire stroming ontstaat wanneer er geen menging van moleculen plaatsvindt. Bij een turbulente stroming vindt dus wel een menging van moleculen plaats.

 

Doordacht ontwerp

Het golfpatroon van de Spiralex® buizenwarmtewisselaar heeft tot gevolg dat de turbulentie toeneemt, zelfs bij lage Reynoldsgetallen. Dit resulteert in een hogere warmteoverdrachtcoëfficiënt, lager Verwarmd Oppervlak (VO) en een kortere procesduur. Bij een gelijkblijvende snelheid, breekt de corrugatie de stroming binnen in de buis en genereert een hogere turbulentie dan in een gladde buis. Dat betekent dat een betere warmteoverdracht gewaarborgd wordt in een gecorrugeerde buis dan in een gladde buis.

De gecorrugeerde binnenbuizen kunnen geleverd worden in verschillende uitvoeringen, te weten hard, soft of glad. E.e.a. is afhankelijk van de toepassing en de eisen.

 

Toepassingen

De CTHE warmtewisselaars zijn zeer geschikt voor toepassingen in de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en chemische industrie, waar producten met vervuiling en een goede reinigbaarheid van de warmtewisselaar een belangrijke rol spelen. Pulp, vloeistoffen met deeltjes of sediment, zeer viskeuze vloeistoffen en vloeistoffen met sliertjes kunnen prima verwerkt worden in deze warmtewisselaars.

 

Modellen

Spiralex® gecorrugeerde buizenwarmtewisselaars zijn er in verschillende modellen:

 • W-serie, voor vervuild- en/of afvalwater
 • BG-serie, voor biogas
 • F-serie, voor voedingsmiddelen
 • I-serie, voor industriële toepassingen
 • S-serie, voor water-stoom toepassingen

 

Voordelen

 • Korte doorlooptijd door de corrugatie (hogere warmteoverdracht coëfficiënt).
 • Homogene behandeling (menging van de moleculen).
 • Lage vervuilingsgraad (turbulentie).
 • Lange looptijden en goede CIP/SIP mogelijkheden.
 • Top security in aseptische processen.
 • Veelzijdigheid; dezelfde warmtewisselaar is in staat om verschillende producten te verwarmen c.q. te koelen.
 • Hoge kwaliteit in warmtebehandeling door de juiste snelheid, korte opwarmtijden, homogene distributie en de mogelijkheid om bij hoge drukken te werken.
 • Modulaire unit; de capaciteit kan op elk gewenst moment uitgebreid worden.
 • Gemakkelijk te inspecteren.
 • Om het drukverlies te optimaliseren en voor de toepassing van de meest geschikte behandeling van het product zijn er twee type corrugatie mogelijk (HARD en SOFT).
 • Lage onderhoudskosten (weinig spare parts, gemakkelijke reiniging).
 • De korte verblijftijd van het product betekent een verkorting van het contact tussen product en buiswand o.a. door de verhoging van de turbulentie, die het product beschermt tegen verbranding en verstopping.

Neem contact op

Voor meer informatie over de corrugeerde buizenwarmtewisselaars

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

 • Uw bedrijfsnaam en adres
 • Uw ordernummer
 • Het product (en productienummer)
 • Contactpersoon
 • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op