CIP Module SpiraCIP

Onze CIP-module is een modulair, op skid gemonteerd, plug-in station voor geautomatiseerde cleaning-in-place procedures voor voedingsmiddelenapparatuur, zoals leidingen, tanks, vulmachines, warmtewisselaars en andere apparatuur. Het reinigingsregime is volledig instelbaar in termen van reinigingstijd, temperatuur, druk en debiet om de beste resultaten voor uw apparatuur te garanderen.

Toepassing

Reiniging van procesinstallaties zoals leidingsystemen, tanks, vulmachines en warmtewisselaars.


Voordelen

  • Geringe verliezen
  • Automatische controle
  • Sanitair ontwerp
  • Robuuste constructie en compact ontwerp
  • Veelzijdig en aanpasbaar aan verschillende procesvereisten.


Ontwerp

Het reinigingsregime van het CIP-station is volledig instelbaar op wat nodig is voor het individuele object op basis van reinigingstijd, temperatuur, druk en debiet. Het modulaire concept is flexibel en maakt integratie van maximaal vier CIP-tanks mogelijk en kan worden ontworpen voor CIP-stromen tot 400 hl/ u. Het automatiseringssysteem ondersteunt maximaal 15 verschillende en individueel geoptimaliseerde reinigingsprogramma’s.

Het systeem kan reinigingstanks bevatten, maar kan ook worden aangepast om bestaande tanks van de klant te gebruiken. In de basisconfiguratie bestaat het systeem uit één CIP-drukleiding, maar er kunnen extra leidingen worden toegevoegd om gelijktijdige reiniging mogelijk te maken. De basiseenheid van het CIP-station is compact, op zichzelf staand, in de fabriek gemonteerd op een frame en getest voor levering.

In overeenstemming met de voorschriften van de voedingsindustrie zijn alle componenten gemaakt van roestvrij staal met hittebestendige afdichtingen.


Werkingsprincipe

De reinigingsoplossing wordt door de speciaal ontworpen platenwarmtewisselaar gepompt, waar deze wordt verwarmd tot de gewenste temperatuur. Het wordt vervolgens naar het te reinigen object geleid en terug naar de circulatietank in de CIP-module. Na elke reinigingsfase wordt de reinigingsoplossing naar de afvoer geleid of terug naar de reinigingsmiddeltank voor later hergebruik. Een normale volgorde kan bestaan uit de eerste spoeling met water, loogreiniging, tussentijdse waterspoeling, zuurreiniging en laatste waterspoeling gevolgd door chemische of heet water desinfectie. Gedurende de hele reinigingscyclus worden de temperatuur, doorstroming en reinigingsmiddelconcentratie in de CIP-retourleiding automatisch geregeld. Het systeem omvat verder automatische aanmaak van reinigingsoplossingen. Dit voorbereidingsprogramma kan worden gestart door de operator of automatisch op een bepaald tijdstip of na een geselecteerd aantal reinigingsprocedures.

Neem contact op

Voor meer informatie over CIP

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

  • Uw bedrijfsnaam en adres
  • Uw ordernummer
  • Het product (en productienummer)
  • Contactpersoon
  • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op