Bio afvalstroom

Vaak is de verwerking van afvalstromen in farmaceutische productfaciliteiten en laboratoria onder belicht. Dit komt mede, omdat deze apparatuur niet in contact komt met farmaceutische producten of zichtbaar is in het onderzoekgedeelte van het laboratorium. Verborgen onder de zogenaamde “utiliteitsapparatuur”, zijn deze apparatuur en systemen enorm belangrijk voor de dagelijkse gang van zaken en het behouden van de milieuveiligheid. Daar milieuveiligheid een steeds belangrijker punt is, is het zeer belangrijk om procesafvalstromen veilig en economisch te verwerken. Bewustzijn van dergelijke systeemontwerpen, eisenpakket en restricties is even belangrijk als anderen processen.

Procesgebieden die de ontsmetting van biologisch gevaarlijke vloeistoffen en vaste afvalstoffen uitvoeren, omvatten bio-procesfaciliteiten, zoals biotechnologische onderzoekslaboratoria, infectiebeheercentra, dier- en menselijke pathologie laboratoria, militaire onderzoek, infectieziekenhuizen, universitaire onderzoekslaboratoria, medische onderzoekinrichtingen, farmaceutische productielocaties en zelfs voedselverwerkende installaties.

 

Effluentstromen kunnen worden gesteriliseerd door thermische of chemische processen. Deze processen kunnen continue- of batch-processen zijn. Sterilisatie is een gedefinieerd, gevalideerd proces om alle levensvatbare micro-organismen uit het effluent te laten inactiveren, voorafgaand aan het afvoeren. Dit zorgt ervoor dat het afvalwater veilig kan worden afgevoerd naar het afvoersysteem. Voor afwatering van afvalwater is de term “validatie” wellicht niet de juiste term, maar wanneer het gebruikt wordt, verwijst het in het algemeen naar een gekwalificeerd processysteem door middel van microbiële testen.

 

Project

Spiralex BV levert een stand-alone batchsysteem voor het steriliseren van bio-afvalstromen. Tevens behoort een continue processysteem ook tot de mogelijkheden, alleen zijn deze altijd klant specifiek. In de documentatie, als pdf toegevoegd, vind u meer informatie omtrent deze systemen.

Neem contact op

Voor meer informatie over bio afvalstromen

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

  • Uw bedrijfsnaam en adres
  • Uw ordernummer
  • Het product (en productienummer)
  • Contactpersoon
  • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op