AseptiTherm, warmtebehandelingsmodule voor voedingsmiddelenproductie

De AseptiTherm Module is dé procesoplossing voor aseptische thermische behandeling van voedingsproducten in verschillende stadia van het productieproces. Afhankelijk van het behandelde product kan de AseptiTherm worden opgebouwd op basis van een platenwarmtewisselaar of op een buizenwarmtewisselaar.

Er bestaan verschillende uitvoeringen van de AseptiTherm:

 • AseptiTherm R; een uitvoering met een extra warmteterugwinningloop voor een verbeterde energie-efficiëntie.
 • AseptiTherm H; een uitvoering met een hogere ontwerpdruk, voor producten met een zeer hoge viscositeit, bijv. vruchtenpuree-concentraten, waar hogere drukken vereist zijn.

Toepassing

De AseptiTherm-module wordt voornamelijk gebruikt voor het verwerken van hittegevoelige producten. Deze producten omvatten bijvoorbeeld melk, room, baby voeding, sauzen, pudding, zuivelproducten en niet-zuivelproducten producten zoals ijs, milkshakes, desserts en plantaardige room.


Voordelen

Het belangrijkste voordeel van de module is het leveren van een thermische behandeling met een zeer snelle verwarmings- en afkoelsnelheid in het temperatuurbereik, dat het meest kritiek is voor de productkwaliteit. Deze snelle verwarming en koeling minimaliseert dat het product aanbrandt, een goede smaak behoudt en eiwit denaturatie voorkomt. Het behoudt de natuurlijke micronutriënten en eigenschappen van de producten, terwijl vervuiling wordt geminimaliseerd. Zetmeel en andere hydrocolloïde reologische activiteiten worden versterkt.


Verder voordelen zijn:

 • Efficiënt gebruik van energie door warmteterugwinning
 • Minimale product verliezen
 • Maakt een hoogwaardige behandeling van het product mogelijk
 • Robuuste constructie en compact ontwerp
 • Veelzijdig en aanpasbaar aan verschillende procesvereisten.
 • Bestaande CIP-integratie
 • Geproduceerd met hoogwaardig materiaal


Ontwerp

De unit is uit te voeren met een hygiënische platenwarmtewisselaar of een hygiënische buizenwarmtewisselaar. De keuze is afhankelijk van de viscositeit van het product en de mate van vervuiling in het product (deeltjes, sliertjes, etc.).

De unit is volledig geautomatiseerd om de aseptische status te waarborgen. Nauwkeurige temperatuurregeling gedurende de hele werking bespaart energie en verzekert de productkwaliteit. Vanwege de volledig automatische besturing van de module wordt er een constant niveau van watergehalte in het product gehandhaafd.

Neem contact op

Voor meer informatie over AseptiTherm

Informatie aanvragen

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Biedt u fabrieksrondleidingen aan?

 

Helaas bieden we geen rondleidingen aan. Alleen indien u een opdracht bij ons heeft lopen en dit onderdeel uit maakt van de afspraken.

Mag ik een brochure?

 

Alle brochures kunnen worden bekeken en gedownload op onze website. Wij maken geen gedrukte brochures meer.

Ik ben geïnteresseerd in een carrière bij Spiralex. Hoe kan ik solliciteren?

 

Alle actuele vacatures worden op onze website of linkedin-pagina getoond. Als je je interesse wilt registreren of een aanvraag wilt indienen, ga dan naar onze linkedin-pagina en volg de instructies. Vacatures voor stages worden hier ook geadverteerd.

 

 

Biedt u stageplaatsen aan?

 

Vanwege de grote hoeveelheid verzoeken die we krijgen voor werkervaringsplaatsen van de kinderen van onze medewerkers, kunnen we helaas op dit moment geen stageplaats aanbieden.

Ik zou graag willen samenwerken met Spiralex BV.

 

Helaas voor u, hebben wij voldoende samenwerkingsverbanden.

Hoe kan ik sponsoring aanvragen bij Spiralex BV?

 

We ontvangen veel verzoeken om sponsoring, financiering en donaties, en hoewel we een groot voorstander zijn van lokale goede doelen, kunnen we helaas niet alle goede doelen steunen die onder onze aandacht worden gebracht. Spiralex BV selecteert elk jaar een goed doel als onze primaire liefdadigheidsfocus.

Ik wil me aanmelden voor ‘My Spiralex’

 

Toegang tot het ‘My Spiralex’-portaal is exclusief voor bestaande klanten van Spiralex BV. Als u zich aanmeldt en we kunnen uw gegevens niet matchen, zullen we uw verzoek afwijzen. Als u denkt dat we een fout hebben gemaakt bij de beslissing, stuur dan een e-mail naar info@spiralex.nl o.v.v. My Spiralex.

Hoe vraag ik een conformiteitscertificaat aan?

 

Een gelijkvormigheidsattest is alleen verkrijgbaar voor producten, welke bij ons besteld zijn. Stuurt u een mail naar info@spiralex.nl o.v.v. Conformiteitscertificaat en met de volgende gegevens:

 • Uw bedrijfsnaam en adres
 • Uw ordernummer
 • Het product (en productienummer)
 • Contactpersoon
 • Email adres waar wij het certificaat naar toe kunnen sturen

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn Spiralex product of de aan mij geleverde service?

 

Spiralex BV zet zich in voor het produceren en leveren van producten en diensten van de hoogste standaard, maar we begrijpen dat er soms iets mis kan gaan. Als u zich zorgen maakt of op enigerlei wijze ontevreden bent, bezoek dan deze pagina voor meer informatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op