Slachtafval uit slachthuizen

Spiralex warmtewisselaars voor slachtafval

Slachtafvalstoffen zijn een potentieel reservoir van bacteriële, virale en parasitaire pathogenen, die zowel dieren als mensen kunnen infecteren. Een snelle, kosteneffectieve en veilige verwijderingsmethode is dus van essentieel belang om het risico op ziekte te verminderen na het slachten van dieren.

Er bestaan ​​verschillende methoden voor de verwijdering van dergelijke afvalstoffen, waaronder compostering, anaërobe vertering (AD), alkalische hydrolyse (AH), rendering en verbranding. Het hoge vet- en eiwitgehalte van slachthuisafval houdt echter in dat dergelijke afvalstoffen een uitstekend substraat vormen voor AD-processen, wat zowel afvalstoffen als recycling van voedingsstoffen (bodemwijziging met slib) en metaanproductie tot gevolg heeft. Er bestaat alleen bezorgdheid over de vraag of AD en composteringsprocessen pathogenen kunnen inactiveren.

Een andere oplossing is om het slachtafval direct te verwerken tot halffabrikaat, zodat het slachtafval wat oplevert en het geen risico geeft op ziektes en bacteriëngroei.

 

Middels dit onderzoek zijn wij, Spiralex BV, erbij betrokken geraakt. Het steriliseren van het slachtafval zorgt voor veiligheid en kan verder verwerkt worden in dierenvoedsel. Zo levert het slachtafval toch nog wat op!

  • Jaar: 2016
  • Product: Afvalwater
  • Categorie: Spiralex Buizenwarmtewisselaar

Informatie aanvragen

Contact

Neem gerust contact met ons op