Pasteurinstallatie voor creams en puree’s

Spiralex pasteurinstallatie voor creams en puree’s

Het maken van hoogwaardige crème is niet zonder haar uitdagingen. Het is een gevoelig product dat een zachte en correcte verwerking vereist. We begrijpen dit proces heel goed en kunnen u voorzien van geavanceerde apparatuur om de exacte vetgehalte te extraheren.

Het meest kritische product van de crème is het vet. Onze systemen zijn zo ontworpen, zodat ze rekening houden met de temperatuur van het vet en tevens om zacht te verwarmen en te pompen, met hermetische systemen die het mogelijk maken om onopgeloste lucht uit het product te elimineren.

Na de scheiding zijn er verschillende mogelijke richtingen om te gaan. U kunt wat vet terug in de melk zetten om het romer te maken (bijv. Halfvol melk met 1,5% vet); U kunt pasteuriseren of UHT behandelen om de overige hete (60 °) crème te verkopen als slagroom, of het kan afgekoeld, opgeslagen worden en later worden omgezet in crème frâiche, koffiecrème, kookroom, zure room … en nog meer. Welke route u ook kiest, wij kunnen u ondersteunen met apparatuur en hebben de kennis die nodig is om een ​​succesvol resultaat te garanderen.

 

Puree
Een vruchtensap kan worden beschouwd als een suspensie van water, suikers (voornamelijk: glucose – fructose – sucrose), zuren, essences, vitaminen, eiwitten, mineralen, pigmenten en pectische stoffen.

De meest voorkomende halffabrikaten zijn:

  • Puree ‘single strength of concentrate
  • Troebele of pulpige enkelvoudige sappen of concentraat (die onoplosbare vaste deeltjes bevatten)
  • Helder enkelvoudige sap of concentraat (zonder onoplosbare stoffen)

 

Spiralex kan de verschillende half-fabrikaten verwerken in complete systemen: van ontvangst tot afvullen. Daarbij kunnen verschillende warmtebehandelingen toegevoegd worden, zoals verdampers voor concentraat en aroma recovery systemen voor het terugwinnen van aroma’s.

 

Informatie aanvragen

Contact

Neem gerust contact met ons op